Over ons


Wij vinden het beste hout

Wij zijn constant op zoek naar de beste partijen gebruikt hout. Dit hout wordt regelmatig door ons op vakkundige wijze gesloopt uit oude panden, voordat het een tweede leven wordt ingeblazen in onze inspiratieloods. Gebruikt hout is hout met karakter. Of het nu grenen, douglas, vuren, eiken of ander hout betreft; al ons hout heeft een eigen verhaal en dat maakt het authentiek. Wij delen dit verhaal graag met u, zodat ook u nog tientallen jaren van dit bijzondere hout kunt genieten.

Wij leveren hout op maat

Al het hout van Houthandel Martin Spijker wordt op professionele wijze gerecycled. Dit zorgt ervoor dat al ons hout een goede kwaliteit heeft, terwijl u toch kunt rekenen op een uniek product. Bent u op zoek naar een houten vloer, wandpanelen, oud hout, tuinhout, vlonderplanken of hout voor een grotere klus? Wij zagen al uw hout op maat en kunnen aanpassingen verwerken, zodat het helemaal op uw wensen is afgestemd!

Wij geven vakkundig advies

Iedere klus is anders en elk idee kan anders worden uitgewerkt. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat ook bent. Samen zorgen we dat uw project slaagt! Hout is onze passie en wij kunnen u veel vertellen over het beste hout en de beste toepassing ervan. Dit doen wij immers al ruim veertig jaar! Wij verwelkomen u graag in onze houthandel in Alkmaar voor vakkundig advies.

Bent u op zoek naar nieuw of gebruikt hout voor in de tuin? In onze tuinhout houthandel in Alkmaar vindt u ook grote partijen tuinhout!

100% gerecycled hout

Ons hout is 100% gerecycled en daarom 100% goed voor de natuur. Wij geloven in hergebruik van kwalitatieve bouwmaterialen en zorgen ervoor dat deze producten door hergebruik een lang en duurzaam tweede leven krijgen. De voordelen van sloophout, gebruikt hout, oud hout en gerecycled hout zijn dat er beduidend minder werking is, het een mooie karakteristieke uitstraling heeft, het goed voor het milieu is, het vaak een rijke historie heeft en dat het uniek is!

Houthandel Martin Spijker in Alkmaar streeft een milieuvriendelijke wijze van bouwen en leveren na. Dit geldt natuurlijk ook voor de projecten met verrijkt sloophout. Om de CO2 uitstoot zo veel mogelijk te reduceren, zorgen wij dat het overgrote deel van onze voorraad uit regio Alkmaar afkomstig is. Hierdoor verminderen wij de transportkosten en beperken we de mate van CO2 uitstoot.