Houten vloeren


oude vloeren alkmaar banner

Bijzondere houten vloeren

Tijdens onze sloopwerkzaamheden lopen wij zo nu en dan tegen bijzondere partijen oud hout aan. Hout dat wij absoluut niet kunnen laten liggen! Denk bijvoorbeeld aan oude molens, fabrieken, boerderijen en zelfs een scheepsdek; deze plekken kunnen allemaal de oorsprong zijn van die ene bijzondere houten vloer. De vloer die u graag in uw woonkamer wilt zien! Wij beoordelen de kwaliteit van al het hout dat op ons pad komt. Onze actuele partijen bijzonder hout kunt u bekijken in onze webwinkel.

Eiken houten vloeren

Momenteel hebben wij circa 50 jaar oud robuust eikenhout op voorraad. Dit hout is zeer geschikt voor het maken van vloerdelen en/ of tafelbladen.

Oud Amerikaans grenen

Onderdeel van ons assortiment houten vloeren is een prachtige voorraad van oude Amerikaans grenen balken. Deze balken zijn afkomstig uit een voormalige veevoederfabriek in Mechelen en dateren uit 1870. Wij verwerken deze massieve balken tot vloerdelen, lambriseringen, wandbekleding en tafels. De balken zijn geschaafd of met authentieke verflagen verkrijgbaar, wat het nog meer karakter geeft. Het Mechelse hout heeft een bijzonder verhaal, wat wij graag met u delen. Kom gerust langs bij onze houthandel om een indruk te krijgen!

Milieuvriendelijk hout

Houthandel Martin Spijker in Alkmaar recyclet oud hout zodat dit weer een nieuwe functie krijgt. Dit doen wij om onnodige houtkap te voorkomen.

Vloerverwarming

Veel houtsoorten in ons assortiment zijn geschikt voor interieurs met vloerverwarming. Wij houden bij de realisatie van de vloerdelen rekening met uw keuze en adviseren u graag over de consequenties van vloerverwarming. Door te kiezen voor de juiste houtsoort en door de vloerdikte op uw wensen aan te passen, zit u er warm bij. Streeft u ernaar om energiezuinig te wonen? Geef dan bij de aanschaf van uw vloer aan of er vloerverwarming aanwezig is, zodat wij u passend advies kunnen geven.

Webwinkel houten vloeren

Bent u benieuwd naar de houten vloeren in het assortiment van Houthandel Martin Spijker? Bekijk onze voorraad dan in de webwinkel. Neem ook gerust contact met ons op in geval van specifieke wensen; wij helpen u graag met de vloer van uw dromen! Of kom langs in onze houthandel in Alkmaar.